Pár nap alatt duplájára nõttek a kárbejelentések a Groupama Biztosítónál
2016.06.01
A Groupama Biztosítóhoz május 23. és május 31. között 2200 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. Az elmúlt négy napban mért számok megduplázták a 27-én mért kárkifizetések értékét. A legtöbb bejelentés Heves megyébõl érkezett a biztosítótársasághoz.

A második legtöbb lakásbiztosítási szerzõdést kezelõ biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma a múlt heti, illetve hét eleji viharok, felhõszakadások, jégverések, illetve villámcsapások következtében elérte a 2200 darabot, melynek kárösszege megközelíti a 200 millió forintot.  

A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint a májusi idõszakban rendszerint több vihar, felhõszakadás fordul elõ, ezért a biztosítótársaság idõben felkészül az ügyfelek átlagosnál nagyobb számú kárbejelentésének gyors rendezése érdekében. 

Kiemelkedõen sok bejelentés érkezett az elmúlt idõszakban villámcsapások kapcsán: a bejelentések 40%-a továbbra is a villámlásokhoz kapcsolódik, kárösszegük pedig az összes bejelentés kárértékének felét teszi ki.

Heves megye mellett kiemelkedõen megnõtt a kárbejelentések száma Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, és Borsod-Abaúj Zemplén megyékben is.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Biztosító kiemelt figyelmet fordít a mielõbbi kárrendezésért. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követõ napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság.