A TERRORCSELEKMÉNY BENNE VAN AZ UTASBIZTOSÍTÁSBAN
2016.07.25
Terrorcselekményekre is köthetnek biztosítást a magyar állampolgárok - írja a Magyaridok.hu. Korábban a biztosítási szerzõdések szerzõdési feltételeibõl egyértelmûen kizárták a terrorcselekmények kockázatát – válaszolta a lapnak Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivõje.

Gilyén Ágnes emlékeztetett: a 2001. szeptember 11-i, ikertornyok elleni támadás után a biztosítók világszerte újragondolták a feltételeket, mivel a terrorfenyegetettség gyakorlatilag a mindennapok része lett. Az ügyfelek igényelték, hogy ilyen cselekményekre is köthessenek biztosítást. A szóvivõ kiemelte: a hazai biztosítótársaságok is hasonlóan jártak el, az utasbiztosításokat értékesítõ cégek közül többen már bevállalják ezt a kockázatot. Viszont azokba az országokba való kirándulás esetén, amelyek szerepelnek a Külügyminisztérium „utazásra nem javasolt országok” listáján, utasbiztosítást nem kötnek a cégek, ez vonatkozik a „2-es kategóriájú” országokra is.

Tucatnyi magyarországi biztosító értékesít sokféle utasbiztosítást, ezek díja eltérõ lehet. Azt ajánlotta: az irodáknál érdeklõdjenek, s a neten is megtalálni a legkedvezõbb ajánlatot. A biztosítók sok szempontot vesznek figyelembe a díjak megállapításánál, különbséget tesznek európai, s azon kívüli célpontok között, az utóbbiak díja jellemzõen magasabb. Törökországban – Franciaországhoz hasonlóan – a kormány bejelentette a szükségállapotot, de a tengerparton ebbõl semmi nem látszik. A magyar cégek utasbiztosításai továbbra is érvényesek Törökországra.