Egészségbiztosítási startup indult Kanadában
2016.10.12
A kanadai illetõségû startup, a League Inc a Royal Bank of Canada-val kezdett közös vállalkozásba, mely kifejezetten a kisvállalkozásokat vette célba.

Az új vállalkozás a napokban kezdte meg mûködését, egyelõre csak Ontárióban, de az elkötvetkezendõ 4-6 hét során az egész országra kiterjeszti majd a tevékenységét. A startup besorolás ezúttal nem valamilyen technológiai újítást takar, sokkal inkább egy piaci rés betömésére született meg a cég: azoknak a vállalkozásoknak nyújt egészségbiztosítási konstrukciókat, melyek méretükbõl adódóan ilyenfajta juttatást nem tudnak biztosítani alkalmazottaiknak.

A League CEO-ja, Mike Serbinis elmondása szerint az ötlet abból a felismerésbõl született, hogy a nagyobb biztosítók Kanadában túlságosan merevek, nem kínálnak a kisebb szereplõk egyedi igényeinek megfelelõ rugalmasságot, termékeik pedig elsõsorban a nagyvállalatokra lettek szabva.

A vállalkozás bizonyos értelemben tevékenységbõvítésként is értelmezhetõ, mivel a League egészségbiztosításhoz kapcsolódó szoftvereket értékesít a munkáltatók számára, biztosítási tevékenysége is elsõsorban közvetítõi munkát takar, biztosítói partnere az indulásnál az RBC Insurance.