Új, olcsó biztosító jöhet hazánkba
2011.10.27
Új szereplõ szállhat be a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás (kgfb) idei kampányába: a magyar piacra készül a rendkívül alacsony árairól ismert, bulgáriai központú Euroins Insurance Group (EIG) – tudta meg a Figyelõ.

Az EIG anyaországán kívül Romániában, Macedóniában és Törökországban is aktív biztosítói csoport, és akárhol piacra lép, rettentõen agresszív módon akvirál ügyfeleket. A cég Romániában például majdnem 30 százalékkal ment az ottani Astra biztosító tarifái alá.

A Figyelõ úgy tudja, hogy az Euroins az elmúlt hónapokban készítette elõ a 2011-es magyarországi piacra lépést, bár hozzáteszik: arról nincs biztos információ, hogy 2011. október 30-án, a tarifahirdetés zárónapján már valóban megjelenik-e az ajánlata, hiszen a hazai piaci szereplõkkel megindított kapcsolatfelvétel még nem jelenti azt, hogy a cég valóban megszerezte a szükséges engedélyeket.

Amennyiben azonban az Astrához hasonlóan fióktelepként, határon túli tevékenység keretében kínálja a kgfb-t, azt elsõsorban nem Magyarországon, hanem az anyaországában kellett engedélyeztetnie - írta a hetilap.