Okosotthon biztosítás a Generalitól
2017.02.07
A nemzetközi Generali Csoport bejelentette legújabb együttmûködését a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó Nest Labs-szel. A partnerkapcsolatnak köszönhetõen a biztosító 2017. február végétõl technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsõként a német piacon.

A Generali Csoport elkötelezett a háztartási automatizálással kapcsolatos innováció mellett. Az intelligensotthon-technológiákat fejlesztõ Nest Labs-szel való együttmûködés eredményeként a nemzetközi biztosító február végétõl olyan egyedülálló lakásbiztosítási megoldásokat nyújt majd német ügyfeleinek, amelyeknek köszönhetõen még nagyobb biztonságban tudhatják otthonaikat és szeretteiket. A Nest Protect rendszer többek között érzékeli a füstöt és szén-monoxidot, riasztást küld az ügyfelek telefonjára, mégpedig úgy, hogy a megszokott jelzéseken túl szavakkal és színekkel is értesíti a fennálló helyzetrõl. Kár esetén pedig a lakásbiztosítás nyújt segítséget.

A partnerség újabb példája a Generali azon folyamatos törekvésének, hogy a legmodernebb technológiákat összekapcsolja a különbözõ biztosítási területekkel. A vállalatcsoport a gépjármûbiztosítások terén élen jár a telematikus megoldások használatában, és nevéhez kötõdik az egyik leginnovatívabb viselkedésalapú egészségbiztosítási termék, a Vitality is. A Nest Protecttel egybekötött lakásbiztosítás elsõként a vállalat német ügyfelei számára lesz elérhetõ.