Az AXA vállalja, hogy 2030-ig 30%-kal csökkenti ügyfelei szén-dioxid kibocsátását
2023.07.31

AZ AXA vállalat nyilvánosságra hozta tervét a P&C biztosítási portfóliók szén-dioxid-mentesítésére, és határozottan kijelentette, hogy 2030-ig 30%-kal csökkenteni fogja legnagyobb kereskedelmi biztosítási ügyfelei abszolút szén-dioxid-kibocsátását.

Az AXA továbbá tervezi üzleti tevékenységét kiterjeszteni a megújuló energiákra támaszkodó területekre, és támogatást nyújtani az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzleti modellekre áttérő ágazatoknak. Emellett a vállalat 2026-ig fenntartható károkozás-kárrendezési módszerek kidolgozására törekszik a gépjármű-üzletágban, amelyek környezetvédelmi szempontból előnyösek.

Mindemellett az AXA azt is közölte, hogy a csoport legnagyobb kereskedelmi biztosítási ügyfeleinek abszolút szén-dioxid-kibocsátását szintén 30%-kal, más vállalati ügyfeleinek szén-dioxid-intenzitását pedig 20%-kal csökkenti 2030-ig a 2021-es bázisértékhez képest. 

A biztosító hangsúlyozza, hogy ezek a célok az ágazat által kifejlesztett és támogatott új számítási módszereken alapulnak. A vállalat további fejlesztéseket vár az adatok hozzáférhetőségének javításával, de ezek a célok már az első lépéseket jelentik a biztosítási portfóliók szén-dioxid-kibocsátásának hatékonyabb irányítása felé.

Az AXA már korábban is célul tűzte ki, hogy 2019 és 2025 között 20%-kal csökkenti a vállalat általános számlavagyonának szén-dioxid-kibocsátását, most pedig új célt tűzött ki: 2019 és 2030 között 50%-os csökkentést szeretnének elérni.

Thomas Buberl, az AXA vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ezek a célok bizonyítják, hogy eltökélten törekszünk az éghajlatváltozással kapcsolatos elkötelezettségünk folytatására.

Az éghajlatról és a biológiai sokféleségről szóló jelentésünkben szereplő mutatók jelzik az elért eredményeket, de azt is, hogy milyen erőfeszítésekre van még szükség az adatokhoz való hozzáférés, a mérési és modellezési módszerek megerősítése, valamint az átállás ütemének felgyorsítása terén.”

"Továbbra is együttműködünk ügyfeleinkkel és érdekeltjeinkkel, kihasználva a rendelkezésünkre álló összes eszközt, a megelőzéstől a beruházásokig, a tudományos kutatások finanszírozásától a biztosításokig, valamint a magán- és állami szereplőkkel való partnerségeket és együttműködést."

https://www.reinsurancene.ws/axa-announces-new-decarbonisation-targets/