Az autósok 18%-a hagyja el biztosítóját
2017.11.28
A héten véget ér az idei kötelezõ biztosítási kampány. Ha késõn is, de végül felébredtek az autósok és az átlagosan 26 százalékkal emelkedõ díjak hatására akár 160 ezren is lecserélhetik közülük biztosításaikat novemberben. Érdekesség, hogy a díjemelések ellenére minden ötödik autós talált magának kedvezõbb díjat és a 10 ezer forintos spórolás sem volt ritka - adta hírül a Biztosítás.HU alkuszi portál.

Már csak 4 nap és véget ér az idei kötelezõ biztosítási kampány. Az emelkedõ díjak 5-8 ezer forintos átlagos többletköltséget okozhatnak jövõre az autósoknak, akik közül ennek hatására idén többen hagyják el biztosítójukat, mint tavaly. A Biztosítás.HU összesített adatai szerint a mintegy 910 ezer érintett személygépjármû-tulajdonos közül idén körülbelül 160 ezer váltó kerül ki, ami 15%-os növekedés az elõzõ évhez képest.

Az autósok növekvõ számú elvándorlását a biztosítók között - öt év után idén újra - beindult verseny okozza, mert miközben a piaci díjemelkedés összességében jelentõs mértékû, szép számmal akad olyan biztosító is, aki nem vagy csak minimálisan emelt elõzõ évi díjain. Jelzésértékû, hogy a 2010 óta tartó csökkenést megtörve, idén elõször megint emelkedhet a novemberi váltók száma, miközben a bázis, a novemberi váltás lehetõségével érintett autósok száma tovább csökkent.

A biztosításaikról még nem gondoskodó autósoknak péntekig kell eldönteniük, maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál. Az alkuszi portálokon elvben a szerzõdéskötést és a felmondást is intézik helyettük, de aki az utolsó pillanatra hagyja az ügyintézést, könnyen kicsúszhat a határidõbõl.