Az Allianz beperelte a Revolutot
2023.12.05

A német Allianz biztosító 13 millió dollárra perli a Revolutot, azt állítva, hogy a neobank szerződésszegést követett el, miután ügyfeleit az Allianz-tól egy másik biztosítóhoz irányította át.

A biztosító és a fintech között 2022 áprilisában aláírt megállapodás értelmében az Allianz 31 piacon lett a Revolut utasbiztosítási szolgáltatója.

Az Allianz azt állítja, hogy a Revolut megszegte ezt a szerződést azzal, hogy ügyfeleit egy új biztosítóhoz költöztette, és felmondta a megállapodást.

A Revolut honlapján az áll, hogy a Chubb European Group az utasbiztosítási szolgáltatója, amely 2023. november 13-án veszi át a Cover Genius-tól. A Cover Genius 2023. május 16-án vette át a Revolut utasbiztosítását az Allianz-tól, amikor a Cowen Insurance biztosítást nyújtott a Revolut ügyfeleinek.

A Chubb által leváltott Cover Genius'/Cowen Insurance partnersége mindössze hat hónapig tartott.

Az, hogy a Cover Genius hasonló lépéseket tesz-e, mint az Allianz, egyelőre nem tudni, ez a Revoluttal kötött szerződés jellegétől függ.

Az Allianz szerint a Revolut nem állította össze a kollektív szerződésfeloldási juttatásokra jogosult számlatulajdonosok napi jelentését - olyan adatokat, amelyek lehetővé tették az Allianz számára, hogy kiszámítsa a Revolut által a biztosítónak fizetendő havi díjrészleteket. Még azután is, hogy a Revolut felmondta szerződését az Allianz-szal, a neobank - a biztosító szerint - továbbra is köteles volt napi jelentést szolgáltatni az Allianznak, amit azonban nem tett meg.

Az Allianz azt állítja, hogy ezek a 2023 júniusától kezdve rendelkezésére bocsátott jelentések nem tükrözték pontosan a kollektív biztosítási kötvények feloldására jogosult számlák pontos számát.

A Revolut elleni keresetét tovább fűszerezve az Allianz azt is állítja, hogy a neobank megsértette az üzlet feltételeit azzal, hogy az Allianz írásbeli jóváhagyása nélkül módosította az utasbiztosítási terméket és annak kedvezményezettekre vonatkozó feltételeit.