A VIG Re további 150 millió eurós saját tőkét von be a digitális átalakuláshoz
2024.01.05

A VIG Re, a Vienna Insurance Group viszontbiztosító társasága bejelentette, hogy 2023-ban 100 millió euróval megemeli jegyzett tőkéjét. A VIG Re igazgatótanácsa felhatalmazást adott arra, hogy a következő két évben további 50 millió euróval emelje a jegyzett tőkét.

A Társaság jegyzett tőkéje így mostantól 226 850 500 euró.

A VIG Re közgyűlése jóváhagyta az alaptőke 100 millió EUR összegű felemelését 10.000 darab, egyenként 10.000 EUR névértékű, könyv szerinti névre szóló törzsrészvény jegyzésével.

A tőkeerősítés lehetővé teszi, hogy nagyobb fedezetet kínáljunk az ügyfeleknek egy olyan időszakban, amikor a hosszú távú szolgáltatásra elhivatott, fizetőképes viszontbiztosítók jelenlétére van szükség. -mondta el Johannes Martin Hartmann, a VIG Re vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy az alaptőkét további, legfeljebb 5 000 darab, egyenként 10 000 EUR névértékű, névre szóló, könyvelt új törzsrészvény kibocsátásával emelje fel. A felhatalmazás 2 éves időtartamra szól.

A jelenlegi részvényesek testületei már jóváhagyták a jelenlegi részesedésüknek megfelelő új részvények jegyzését.

A Társaság részvényesi struktúrája tehát változatlan marad:

- VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe, Bécs: 55%
- WIENER STÄDTISCHE VERSICHERUNG AG Vienna Insurance Group, Bécs: 15 %.
- DONAU Versicherung AG Vienna Insurance Group, Bécs: 10%
- Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Prága: 10%
- KOOPERATIVA poisťovňa, a.s., Vienna Insurance Group, Pozsony: 10%

A mérleg megerősítése további rugalmasságot biztosít a retrocessziós védelemhez és lehetővé teszi a kockázatvállalás optimalizálását a növekvő piaci keresletre tekintettel – tette hozzá Johannes Martin Hartmann.

"A bevételek egy részét továbbá a digitális és analitikai készségek megerősítésére fordítjuk a kockázatvállalás és a backend folyamatok automatizálása terén" - nyilatkozta továbbá Hartmann.

A Vienna Insurance Group , amelynek története 1824-ig nyúlik vissza, részeként a VIG Re 2008-as alapítása óta energiát visz az iparágba, és az osztrák és közép-kelet-európai viszontbiztosítási piac egyik főszereplőjévé vált.