Belépett az utasbiztosítások piacára is a Revolut fintech startup
2018.02.02
A magyar felhasználók körében is egyre népszerûbb fintech startup, a Revolut a közelmúltban bejelentette, hogy belép az utasbiztosítások piacára. A világ bármely országában igénybe vehetjük kórházi kezelésekhez, sürgõsségi fogorvosi ellátáshoz a Revolut biztosítását. A szolgáltatás magyar lakosság számára is elérhetõ - írja a fintechzone.hu

Ahogy megérkezünk külföldre, az applikáció “huncut extrája” máris elindítja az utasbiztosítást napi egy presszókávé áráért (napi 0,99 fontért, ami kb. 350 forint). Majd automatikusan leállítja azt, ahogy visszatértünk külföldi utunkról. Az alapszintû szolgáltatást kiegészíthetjük a téli sportolással járó kockázatok fedezésére, illetve kiterjeszthetjük a barátaink, a család tagjaink biztosítására is.

A Revolut felhasználók évente átlagosan 13 napot töltenek külföldön, ami kb. négyszerese a magyarok átlagos külföldi tartózkodási idejének – a KSH elmúlt évi adatai szerint. És az is valószínû, hogy a Revolut szolgáltatásai iránt nyitott magyar felhasználók is lényegesen több idõt töltenek külföldön a honfitársaik átlagához képest.