Élre ugrott az MKB-Pannónia pénztár
2018.02.03
Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyezõ Pénztár tovább növekedett: 2018. január 1-jén megtörtént a Dimenzió Önkéntes Kölcsönös Egészség- és Önsegélyezõ Pénztár beolvadása - adta hírül a pénztár.

A két  húsz évvel ezelõtt alapított pénztár egyesülésével az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyezõ Pénztár piaci pozíciója tovább erõsödött, vagyona alapján - 14,9 milliárd forinttal - piacvezetõ, 210 ezres taglétszámával a harmadik helyet foglalja el a hazai pénztári rangsorban.

A pénztár 1998-ban, Országos Közlekedési Egészségpénztár néven kezdte mûködését, 2003-ban vette fel az MKB nevet. 2005-ben az akkor tizenhétezer fõt számláló MKB Egészségpénztárba beolvadt a mintegy tizennyolcezer fõs Talizmán Egészségpénztár, így duplájára nõtt a tagok száma. Az akkor a középmezõnybe tartozó pénztár 2008-ban már az elsõ három legnagyobb közé került, s 2016-ban a Pannónia Egészség- és Önsegélyezõ Pénztárral történõ egyesüléssel ismét jelentõsen nõtt a tagok száma.

A pénztár a jogszabály adta kereteken belül maximálisan kiszélesítette szolgáltatásai körét: bõvítette önsegélyezõ szolgáltatásokkal tevékenységét, bevezetett két speciális, egymásra épülõ egészségbiztosítást.

Tavaly - elõször a pénztár életében - a tagdíjakon belül az egyéni befizetések aránya nagyobb volt a munkáltatói támogatásokénál: minden 100 forint tagdíjból 62 forintot a tagok fizettek be.