Allianz Csoport: 7,2 milliárd eurós nettó nyereség 2017-ben
2018.02.19
Az Allianz bemutatta a 2017-es pénzügyi évben elért eredményeit, a cég üzemi eredménye 11,1 milliárd eurót tett ki, míg nettó nyeresége elérte a 7,2 milliárd eurót. Mindkét adat minimális változást jelent a tavalyihoz képest. Az értékesítés bevétele enyhén növekedett és elérte a 126,1 milliárd eurót” – írja a Handelsblatt német üzleti napilapra hivatkozva a Világgazdaság.

A várakozásoknak megfelelõen az eredményre negatívan hatott az Oldenburgische Landesbank tavalyi eladása, az ugyanis 210 millió euró költséget jelentett a vállalat számára. Emellett az Allinazot sújtotta az erõs euró is, mint ahogy az amerikai adóreform sem tett jó neki, ami 200 millió eurós eredménycsökkenéshez vezetett. Igaz, ettõl a jövõben már évi 400 millió euró eredményjavulást várnak.

Jó hír, hogy az osztalékot az elõzõ évihez képest 5 százalékkal 8 euróra emelik, miközben az elemzõi konszenzus 7,95 euró volt. Ezzel a múlt pénteki 190 eurós részvényárfolyam alapján négy százalékos részvényhozamot biztosít a társaság a részvényeseinek.

Oliver Bäte, az Allianz igazgatóságának elnöke az eredmények kapcsán kijelentette, hogy a Csoport 2017-ben elérte a tervezett eredményét, megõrizte rendkívüli tõkeerejét és lezárta az összesen 3 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programját. A vállalat óvatos elõrejelzést fogalmazott meg 2018-ra, eszerint az üzemi eredmény az idén 10,6 és 11,6 milliárd euró között lesz.