Még néhány napig dönthetnek az autósok!
2011.11.28
A kotelezo.hu szakértõi portál a kampány zárásáig hátra lévõ néhány napra is még 100-150 ezer autós rohamát jelzi elõre. Ha valaki az utolsó pillanatban, maga mondja fel régi szerzõdését, mindenképpen utólag is igazolható módon tegye ezt meg.

„A közkeletû elképzelésekkel szemben most – december 1-jéig – csak a meglévõ szerzõdés felmondását kell eldönteni, így azoknak is célszerû a következõ néhány napban lépniük, akik csak a váltásban biztosak, az új biztosítóról még nem tudtak dönteni – javasolja Lantos Lóránt, a kotelezo.hu szakértõi portál vezetõje. – Az új biztosítónál csak december 31-ig kell megkötni az új biztosítást.”

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik el a törvényi határidõn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következõ egy év során már csak ennél a biztosítónál rendelkezhet kötelezõvel. Célszerû a felmondásról idõben gondoskodni, és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni. Ha alkuszon keresztül zajlik a folyamat, ez a visszaigazolás tõle fog automatikusan megérkezni.

Aki a biztosítónál közvetlenül intézkedik, saját magának kell meggyõzõdnie, beérkezett-e a dokumentum, amelynek minimálisan az elhagyni kívánt biztosító nevét, az aktuális biztosítás kötvényszámát, a rendszámot, valamint az üzembentartó nevét, címét, felmondási szándékát kell tartalmaznia. Fontos, hogy aki az utolsó pillanatban, saját maga intézi a felmondást, ezt vagy faxon tegye, és õrizze meg a fax visszaigazolását a sikeres adásról, vagy személyesen tegye a biztosító valamelyik fiókjában, ahol ne feledjen igazolást kérni a felmondólevél átvételérõl!

A kotelezo.hu – az alkuszok többségéhez hasonlóan – a dokumentumok biztonságos feldolgozhatósága érdekében a november 30. éjfélig beérkezõ ügyfélmegbízások esetén tudja átvállalni az ügyfél helyett a régi szerzõdés felmondását.