Vienna Insurance Group: Christoph Rath az igazgatótanács helyettes tagja lett
2024.03.28

Az osztrák Vienna Insurance Group bejelentette Christoph Rath kinevezését az igazgatótanács helyettes tagjává.

Rath, aki jelenleg a cseh Kooperativa Pojišt'ovna és a Ceská Podnikatelská Pojišt'ovna társaságok pénzügyi igazgatója, 2024. szeptember 1-jével veszi át a VIG igazgatótanácsában betöltött szerepét.

Az ügyvezető pályafutása során különböző vezetői pozíciókat töltött be a VIG-nél, többek között a szerbiai és bulgáriai igazgatótanácsok tagjaként.

Christoph Rath a Bécsi Alkalmazott Tudományok Egyetemén bank- és pénzügyeket, valamint a Sydney-i Egyetemen közgazdaságtant tanult. Alsó-Ausztriában született, szakmai pályafutását a bankvilágban kezdte, neves osztrák és német bankoknál dolgozott.

A Vienna Insurance Grouphoz 2004-ben csatlakozott, mint igazgatósági asszisztens, és emellett országmenedzserként a szerb és a német piacért volt felelős. 2007-ben csatlakozott a csoport szerbiai vállalatának, a Wiener Städtische osiguranje igazgatóságához, ahol a viszontbiztosítás, az életbiztosítás, a holdingok és befektetések, valamint a humán erőforrás, a logisztika és az adminisztráció területéért volt felelős.