Villámgyorsan terjed a mobilfizetés Magyarországon
2018.03.14
Közelít a százezerhez Magyarországon azok száma, akik nemcsak bankkártyával, hanem mobiltelefonjuk érintésével is tudnak fizetni a kereskedelmi elfogadóhelyeken lévõ POS-készülékeknél - írja a Világgazdaság.

A lap körképe szerint a legnagyobb arányban a Gránit Banknál találni digitalizált fizetõeszközt: a pénzintézet tájékoztatása szerint bankkártyáik közel 25 százaléka ilyen. Darabszám szerint a legtöbb digitalizált kártyát az OTP adta ki: tájékoztatásuk szerint ma csaknem 35 ezer digitalizált OTP-kártya van a Simple alkalmazásban. Emellett a bank több mint tízezer virtuális pre-paid kártyát is kibocsátott olyan nem OTP-ügyfeleknek, akik a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsátott plasztikról feltöltött egyenleg terhére használják a szolgáltatást.

A szolgáltatást kínáló pénzintézetek tapasztalatai szerint egyre többször használják is az új generációs megoldásokat az ügyfelek, havonta 4-5 alkalommal fizetnek a telefonjukkal. Az MNB adatai szerint érintéssel tranzakciónként 5551 forintot fizetnek az ügyfelek, míg a mobilfizetésnél az átlagérték 4200 forint körül van.