A Munich Re 2,1 milliárd eurós előzetes nettó nyereséget jelentett be 2024 első negyedévére
2024.05.09

A Munich Re globális viszontbiztosító 2,1 milliárd eurós előzetes nettó nyereséget jelentett be 2024 első negyedévére, mivel a cég minden üzletágban a vártnál jobb működési teljesítményt mutatott.

A Munich Re május 8-án teszi közzé 2024 első negyedévének teljes eredményét, de már közölt néhány előzetes adatot, amelyek a vállalat nagyon erős évkezdetére utalnak.

A német viszontbiztosító megjegyzi, hogy 2,1 milliárd euróval a csoport jelentősen meghaladta a 11 pénzügyi elemző becsléséből származó 1,476 milliárd eurós negyedéves átlagértéket.

Az összes üzletág működési teljesítménye jobb volt a vártnál az egész évre vonatkozóan:

  • A vagyon- és baleseti viszontbiztosításban a kombinált mutató megközelítőleg 75%-os volt, ami különösen az átlag alatti nagy károkkal kapcsolatos kiadásoknak tulajdonítható.
  • Az élet- és egészségbiztosítási viszontbiztosítás összesen 0,6 milliárd euró körüli technikai eredményt ért el.
  • Az ERGO nettó eredménye körülbelül 0,3 milliárd euró volt.
  • A kedvező tőkepiaci környezetnek köszönhetően a Munich Re magas befektetési eredményt ért el, mintegy 3,8%-os ROI-val és pozitív árfolyameredménnyel.

A vagyon- és baleseti viszontbiztosításban a Munich Re körülbelül 75%-os kombinált arányt jelentett, amit a cég főként az átlag alatti nagy károk költségeinek tulajdonít. Ez javulást jelent a 2023 első negyedévében elért 86,5%-os kombinált arányhoz képest.

Az élet- és egészségbiztosítási üzletágában a biztosító 2024 első negyedévére mintegy 600 millió eurós teljes biztosítástechnikai eredményt jelentett, ami szilárd javulást jelent az egy évvel korábbi 320 millió euróhoz képest.

Az ERGO, a cég elsődleges biztosítási üzletága 300 millió eurós nettó eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 219 millió euróval.

A mérleg eszközoldalán a Munich Re kiemeli, hogy a kedvező tőkepiaci környezetnek köszönhetően magas befektetési eredményt ért el, mintegy 3,8%-os megtérüléssel, valamint pozitív árfolyameredményt.

A Munich Re a 2024-es pénzügyi évre továbbra is 5 milliárd eurós nettó eredményt vár. Az első negyedévi eredménynek köszönhetően valószínűbbé vált e cél túlteljesítése.