A Swiss Re elindítja a Life Guide Scoutot, a generatív AI biztosítási asszisztenst
2024.05.13

A Swiss Re elindítja élet- és egészségbiztosítási kézikönyvének kibővített változatát, a Life Guide-ot. Az új verzió a Swiss Re Life Guide Scout-tal, a Swiss Re által kifejlesztett, a Microsoft Azure OpenAI szolgáltatását integráló, generatív AI-alapú kockázatvállalási asszisztenssel van felszerelve.

A Swiss Re Life Guide Scout célja, hogy segítsen növelni a kockázatvállalás hatékonyságát és minőségét azáltal, hogy a kockázatvállaló által természetes nyelven feltett kérdésekre gyors válaszokat generál. Az élet- és egészségbiztosítási kockázatvállalás összetett folyamat, amely pontos és naprakész információkat igényel a biztosítási kérelmező kockázatának értékeléséhez.

A megfelelő döntések meghozatalához az értékbecslők jelentős mennyiségű időt fordítanak az információk keresésére és áttekintésére a szokásos keresőeszközök segítségével a releváns források és tények azonosítása érdekében.

A Life Guide, a világ első számú élet- és egészségbiztosítási kézikönyve segít az ügyfeleknek megérteni a jelenlegi és jövőbeli kockázatokat, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak, és erős, fenntartható portfóliókat építhessenek.

A Life Guide kiterjesztett verziója mostantól rendelkezik a Swiss Re Life Guide Scout funkcióval, amely a generatív mesterséges intelligencia segítségével támogatja a kockázatvállalókat a kockázatértékelés felgyorsításában. A Swiss Re Life Guide Scout lehetővé teszi a biztosítók számára, hogy szakmai kérdéseket tegyenek fel, amelyekre másodperceken belül mesterséges intelligencia által generált választ és az információ forrását kapják. Ez megkönnyíti számukra a gyorsabb, pontosabb döntések meghozatalát és javítja a tudásátadást.

Ez a kombináció lehetővé teszi a Swiss Re számára, hogy megossza kockázati meglátásait az ügyfelekkel, átalakítva ezzel a kockázatkezelés módját.

A Life Guide az NMG Consulting tanulmánya alapjánaz iparág első számú globális kockázatvállalási kézikönyvének számít. A kockázatvállalási filozófiát és a beágyazott képzéseket a Swiss Re szakértői támogatják, akik figyelemmel kísérik a legújabb orvosi, szabályozási és technológiai fejleményeket. A naprakész információkkal teli Life Guide egyesíti az orvosi és kockázatvállalási szakértelmet az analitikával és az aktuáriusi know-how-val, hogy az ügyfelek döntéseihez magabiztosságot nyújtson.

A Life Guide segít a felhasználóknak megérteni a kockázatokat és azok egymásra gyakorolt hatását olyan funkciók segítségével, mint például a szív- és érrendszeri kockázati kalkulátor, amelyet átlagosan öt másodpercenként használnak a szívbetegség kockázatának felmérésére törekvő biztosítók.

Naponta több mint 100 országban több ezer kockázatvállalási tanácsadó fér hozzá a Life Guide-hoz, ami évente több mint 23 millió látogatást jelent.