A Generali első negyedéves GWP-je 26,4 milliárd euróra nőtt
2024.05.31

A Generali közzétette, hogy 2024 első negyedévében a bruttó díjbevétel (GWP) az előző évhez képest 21,4%-kal, 26,4 milliárd euróra nőtt, az élet- és a kárbiztosítási szegmens erős teljesítményének köszönhetően.

Lebontva, az élet szegmensben a GWP 2024 első negyedévében 16,9 milliárd euró volt, ami 28,4%-os növekedést jelent 2023 első negyedévéhez képest. Ezen a szegmensen belül a Generali megjegyezte, hogy a megtakarítások és nyugdíjak terén különösen erős volt a teljesítmény Olaszországban és Franciaországban - ami a 2023 óta végrehajtott kereskedelmi akciókat tükrözi - , valamint Kínában.

Eközben a P&C szegmens GWP-je 10,9%-kal 9,5 milliárd euróra nőtt 2024 első negyedévében, a jelentések szerint mindkét üzletág pozitív teljesítményének köszönhetően.

Máshol a Generali 2024 első negyedévében folyamatos növekedést figyelt meg a működési eredményében, amely 1,9 milliárd euróra bővült.

Az Élet szegmens működési eredménye 969 millió euróra nőtt, míg a P&C szegmens működési eredménye 867 millió euróra emelkedett, amihez hozzájárult a 2024 februárjától konszolidált Liberty Seguros is.

A Generali kombinált mutatója a nyitó negyedévben 91% volt, ami 0,3 százalékponttal magasabb, mint 2023 első negyedévében, a kárhányad 61,7%-ra történő emelkedése miatt, ami elsősorban a folyó évi diszkontálásból származó alacsonyabb kedvezménynek tudható be.

A cég emellett 2,3 milliárd eurós pozitív nettó beáramlásról számolt be az életbiztosítások terén, ami a védelemnek és a unit-linked biztosításoknak köszönhető, és összhangban van a csoport stratégiájával.

A Generali Csoport pénzügyi igazgatója, Cristiano Borean így nyilatkozott: „2024 első negyedévében a Generali tovább növelte működési eredményét, köszönhetően valamennyi üzleti szegmens szilárd hozzájárulásának. A Csoport pozitív nettó Life beáramlást ért el, amely a védelemre és a unit-linked vonalakra való összpontosításra vonatkozó stratégiai döntésünkre és a 2023 során végrehajtott kereskedelmi intézkedésekre épült. A P&C szegmens emellett profitál a Liberty Seguros első alkalommal történő konszolidálásából, amely akvizíció már most pozitívan járul hozzá a Csoport eredményprofiljához. A diverzifikált biztosítási és vagyonkezelési modellünknek, valamint az erős normalizált tőketeremtésnek köszönhető szilárd tőkepozíciónknak köszönhetően továbbra is teljes mértékben jó úton haladunk az »Életre szóló partner 24« valamennyi céljának teljesítése felé."