A Cortical Insurtech segít a Swiss Re-nek a csoportos biztosítások digitális átalakításában
2024.06.04

A Cortical AI-insurtech bejelentette, hogy stratégiai szövetséget kötött a Swiss Re-vel, a viszontbiztosítás globális vezető vállalatával. Az együttműködés célja, hogy megkönnyítse az intelligens dokumentumfeldolgozás (IDP) bevezetését a csoportos biztosítók körében.

A 2011-ben Ausztriában alapított Cortical a hatékony mesterséges intelligencia (AI) megoldások úttörője, amely automatizálja az olyan munkaigényes biztosítási folyamatokat, mint a felvétel, a benyújtás és az árajánlatkérés.

A Cortical IDP megoldását, a SemanticPro-t, amelyet már több éve gyártanak a legnagyobb biztosítótársaságoknál, a Swiss Re ügyfelei számára is kínálja a felvételi folyamat felgyorsítására, valamint az ajánlatkészítés és a kötvény-összehasonlítás minőségének és hatékonyságának javítására.

A bevezetést követően a megoldás intelligens extrakciós és osztályozási képességei bizonyítottan akár 30%-kal csökkentik az átnézési időt, és 17%-kal növelik az ajánlatok pontosságát a manuális folyamatokhoz képest.

A Cortical megoldása lehetővé teszi a Swiss Re számára, hogy jobban támogassa biztosítási ügyfeleit a kötvényfeldolgozási munkafolyamatok optimalizálásában - az árajánlatok hibáinak csökkentése, az ügyfeleknek nyújtott válaszidő lerövidítése és a működési hatékonyság javítása révén.

A SemanticPro egy intelligens dokumentumfeldolgozási megoldás, amely az információkat jelentésük alapján vonja ki, elemzi és osztályozza, és megteremti a dokumentum-munkafolyamatok automatizálásának alapját.