Az UNIQA új üzleti szegmenssel erősíti kínálatát a vállalati ügyfelek számára
2024.07.17

Az osztrák UNIQA biztosító bejelentette, hogy júliustól új üzleti szegmenssel erősíti meg a vállalati ügyfeleknek szóló ajánlatát, az "UNIQA Sustainable Business Solutions" ESG-tanácsadással - személyre szabott fenntarthatósági megoldásokkal a kkv-k és nagyvállalatok számára.

Az osztrák biztosító sajtóközleménye szerint az új leányvállalat, az UNIQA Sustainable Business Solutions támogatja az ügyfeleket kockázati kérdésekben, átalakulásban és ESG-témákban. "Támogatja az egyéni és nagyvállalatokat abban, hogy aktív kockázatkezeléssel erősítsék ellenálló képességüket, és hogy fenntarthatósági stratégiáikat összehangolják a jogi keretekkel."

Július 1. óta a vállalat kezdetben Ausztriában, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában tevékenykedik, majd további országok következnek. A vállalatok a szolgáltatásokat az UNIQA biztosítási szerződéstől függetlenül is igénybe vehetik.

"Számunkra az UNIQA Sustainable Business Solutions vertikális integrációja egyértelmű következménye annak az ügyfélközpontú stratégiának, amelyet 2020 óta sikeresen alkalmazunk az egész csoportban. Ügyfeleink számára mindenekelőtt a kockázatkezelési szakértelem és a 17 európai piacunk legjobb elméinek kölcsönhatása jelent nagy előnyt" - magyarázza Wolfgang Kindl, az igazgatótanács ügyfél- és piacnemzetköziségért felelős tagja.

Peter Humer, az igazgatótanács ügyfél- és piacért felelős tagja hozzátette: "Ha ügyfeleink igényei megváltoznak, egyenrangú partnerként szeretnénk mellettük lenni - az országhatárokon és a hagyományos biztosítási szolgáltatásokon túl. Az UNIQA Sustainable Business Solutions révén megbízható partnerei vagyunk vállalati ügyfeleinknek a sokszor kihívást jelentő átalakulási folyamatokban."