A Liberty Mutual 717 millió dolláros második negyedéves nyereséggel állt talpra
2024.08.23

A Liberty Mutual 717 millió dolláros nettó nyereségről számolt be a második negyedévről, ami jelentős fordulatot jelent az előző év azonos időszakának 585 millió dolláros veszteségéhez képest.

A javuló teljesítményt az alapul szolgáló kombinált arány 9,5 százalékpontos, 84%-ra történő csökkenése eredményezte, ami a célzott kockázatvállalási stratégiáknak és a hatékony költséggazdálkodásnak köszönhető. A katasztrófakárokat is tartalmazó teljes kombinált arány 99,6%-ra javult, ami 9,8 százalékpontos javulást jelent az előző évhez képest.

Tim Sweeney vezérigazgató kiemelte az erős befektetési eredményeket: a nettó befektetési jövedelem elérte az 1,3 milliárd dollárt, ami a magasabb újrabefektetési rátáknak és a kedvező magántőke-értékeléseknek köszönhető. A megemelkedett katasztrófakárok ellenére - elsősorban az Egyesült Államok középnyugati részén pusztító súlyos konvektív viharok miatt - a vállalat erőteljes pénzügyi helyreállást ért el.

A negyedévben a nettó díjbevétel enyhén, 3,3%-kal 11,4 milliárd dollárra csökkent, az amerikai lakossági piacokon 5%-os visszaesés volt tapasztalható. A Liberty Mutual folytatja stratégiai terveinek végrehajtását, beleértve a közelmúltban kötött megállapodást az észak-írországi Hughes Insurance eladásáról a Markerstudy Groupnak, amely várhatóan 2024 második felében zárul le.

Némi javulás ellenére a vállalatnak még mindig magas, összesen 1,7 milliárd dolláros katasztrófakárokkal kellett szembenéznie, amelyeket elsősorban az Egyesült Államok középnyugati részén pusztító súlyos konvektív viharok okoztak.

A vállalat kiemelte a jogi rendszerrel való visszaélésekből eredő folyamatos nyomást, amely hozzájárul a kárrendezési folyamatok súlyosságának növekedéséhez és elhúzódásához, különösen a baleseti ágazatokban. "Az éghajlatváltozás, a jogrendszerrel való visszaélés és a geopolitikai kockázatok továbbra is hihetetlenül összetetté és kiszámíthatatlanná teszik működési környezetünket" - mondta Neeti Bhalla Johnson, a globális kockázati megoldások ügyvezető alelnöke, elnöke és igazgatója.