Zöld utat kapott a CIG befektetési cége
2011.12.21
A CIG a Pannónia Nyugdíjpénztárral közösen, stratégiai együttmûködési megállapításuk keretében alapított Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. a tevékenysége megkezdéséhez szükséges engedélyt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megadta. A Pannónia Befektetési Szolgáltatónak nevezett társaság a CIG biztosítójának is \"bedolgozik\" majd, a pénztárak befektetéseinek kezelése mellett.

Pannónia Befektetési Szolgáltatót a CIG Pannónia Életbiztosító a Pannónia Nyugdíjpénztárral közösen, stratégiai együttmûködési megállapodásuk keretében alapította.

A Pannónia Nyugdíjpénztár az egykori VIT, mely a villamosipari dolgozókat gyûjtötte egy kasszához - a CIG Partnerséggel kötött stratégiai megállapodás keretén belül nevezték át a pénztárat Pannóniára, mely késõbb magába olvasztotta a Postás- és az Évgyûrûk magánnyugdíjpénztárát is.

A PSZÁF engedélyezte, hogy a befektetési szolgáltató a befektetési vállalkozásokról és az árutõzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhetõ tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 5.§ (1) bekezdés d) pontjában meghatározott portfóliókezelés befektetési szolgáltatási tevékenységet folytasson a Bszt. 6. §-ban megjelölt valamennyi pénzügyi eszközre kiterjedõen.

A fenti engedélynek köszönhetõen most már a CIG és a Pannónia Nyugdíjpénztár is abba a helyzetbe került, hogy kitûzött céljaiknak megfelelõen a vagyonelemek befektetéseinek kezelésével megbízhatja a pénzügyi szolgáltatót, amely a jövõben a magán- és önkéntes nyugdíjpénztári vagyon, az élet- és nem-életbiztosítási tartalékok, a CIG saját tõkéje, a cégcsoporton belül képzõdõ egyéb források és lehetõség szerint külsõ megbízásból érkezõ vagyonelemek befektetéseit végzi.