Pozitív kilátások a biztosítói szektorban
2012.01.11
Az A.M. Best stabil minõsítést adott az amerikai lakossági biztosítótársaságoknak, a globális viszontbiztosítói iparágnak, míg az amerikai vállalati biztosítók kilátásait negatívra módosította a hitelminõsítõ intézet.

Hétfõ reggel az A.M. Best egy sor olyan bejelentést tett, melyek a biztosítási iparág különbözõ szegmenseit érintik. Az USA lakossági nem-életbiztosító vállalatainak kilátásait továbbra is stabilnak találja a hitelminõsítõ, köszönhetõen elsõsorban a gépjármûbiztosítási ágazat stabil teljesítményének. Eközben a vállalati biztosítási vonalon továbbra is az árak emeléséért folyik a harc – közölte az intézet. A mérlegek mindkét szegmensben továbbra is erõsek, azonban egyre érzékenyebbek a külsõ fenyegetésekre.

Ennek megfelelõen az A.M. Best fenntartja a vállalati vonalakat érintõ negatív kilátásait, ami az év hátralévõ részére azt vetíti elõre, hogy a negatív minõsítések meghaladják majd a pozitívakat.

A globális viszontbiztosítási szegmens kockázattal korrigált tõkehelyzetét továbbra is erõsnek találja az A.M. Best, köszönhetõen prudens vállalati kockázatkezelési gyakorlatnak és a javuló árazási környezetnek.

A hitelminõsítõ szerint ugyan a makrogazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli, az USA életbiztosítóinak befektetési portfoliói jól tartották magukat. 2011-ben a legtöbb társaság szerény veszteséget szenvedett el befektetésein, míg a fix hozamú portfoliókhoz kapcsolódó nem realizált hozamok viszonylag magas szintet ütöttek meg.