Elfogták a hajókatasztrófa ál-utasát
2012.01.25
A magyar rendõrség letartóztatott egy háromtagú csoportot, amelynek tagjai hasznot akartak húzni a Costa Concordia luxushajó tragédiájából – írja az Origo.hu.

Háromfõs magyar banda próbált meg hasznot húzni a Costa Concordia tragédiájából – idézi a Daily Mail szerdai cikkét az Origo.hu. A brit lap beszámolója szerint a túlélõket képviselõ, magyar származású New York-i ügyvédet, Rónai Pétert kereste meg Magyarországról azzal egy magyar nõ, hogy 38 éves lánya és annak ötéves gyereke is eltûnt a balesetben.

A csalást a Daily Mail szerint az ügyvéd fedezte fel. Az asszony ugyan nem tudta megmondani, hogy miért volt a lánya és az unokája a hajón, de arra biztatta Rónait, hogy kérdezze meg errõl a lánya barátját.

Rónai Péter ezután fel is kereste a barátot, aki megerõsítette a történteket, majd azt kérdezte az ügyvédtõl, hogy mekkora kártérítésre számíthatnak. Másnap azonban a férfi már azt mondta, hogy a gyerek nem tûnt el, az ügyvéd ekkor kezdett el gyanakodni. Végül az ügyvéd rendõrökkel együtt elment a férfi lakására, és ott találta az ötéves kislányt is, aki a rendõröknek elmondta, hogy aznap látta anyját, és hintázni is voltak a játszótéren. Ezután az eltûntként megnevezett nõ is elõkerült. Azt állította, hogy õ is a hajón volt, és meg is sérült, amikor leugrott a fedélzetrõl.

A Daily Mail azt írja, hogy a nõt õrizetbe vette a magyar rendõrség, de csalási kísérletért csak pénzbüntetést kap majd. A BRFK az [origo]-nak mindössze annyit mondott, hogy az ügyben a X. kerületi Rendõrkapitányság csalás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és jelenleg a tanúkihallgatások zajlanak.