Hanyatlóban a banki életbiztosítás
2011.06.20
2010-ben rekordot döntött az Egyesült Államokban a banki csatornákon értékesített életbiztosítások száma, azonban az idei elsõ negyedév fordulatot hozott ezen a piacon – derül ki a LIMRA felmérésébõl.

A Kehrer-LIMRA pénzügyi piackutató által készített felmérés szerint már 2010 utolsó negyedévében elkezdõdött, majd az idei év elsõ három hónapjában 30 százalékkal tovább csökkent a bankokon keresztüli életbiztosítás értékesítés az Egyesült Államokban. Az idei elsõ negyedévben a bankok összesen 299 millió dollárnyi életbiztosítást értékesítettek, szemben a tavalyi utolsó negyedéves 405 millió dollárral.

Az életbiztosítások hanyatlásával párhuzamosan megemelkedett a járadékbiztosítások bankokon keresztüli értékesítése. Tavaly ezen termékkört érzékenyen érintették az alacsony kamatszintek, idén azonban három hónap alatt 22 százalékkal nõtt a forgalmuk.

A piackutatás vezetõje szerint fordított az összefüggés az életbiztosítások és a járadékbiztosítások forgalma között. A banki csatornán keresztül értékesített életbiztosítások minden típusánál csökkenés következett be idén. Az egyszeri díjas életbiztosítások tették ki a banki értékesítés 95 százalékát.