Optimista a Swiss Re: tarthatóak a 2015-ös célok!
2012.04.17
A viszontbiztosítási óriás bejelentette, hogy a következõ három évre vonatkozó pénzügyi céljai elérésében az új csoport struktúra, valamint a nem-életbiztosítási piac fejlõdése is segítségére lesz.

A Swiss Re továbbra is kitart a 2015-re kitûzött pénzügyi céljai elérése mellett, köszönhetõen a csoport szerkezeti átalakításának. A viszontbiztosító szerin „jó helyzetben” vannak az elõnyös üzleti lehetõségek kihasználása terén.

Az új struktúra három üzleti részre osztja fel a viszontbiztosítót – viszontbiztosítás, vállalati megoldások és Admin Re – amely jobb átláthatóságot eredményez a társaság mûködésében, és javít a tõkemenedzsmenten azáltal, hogy azokra a területekre irányítja a forrásokat, ahol azok magasabb megtérülést ígérnek.

\"Az új ágazati struktúra javítja a Swiss Re üzleti egységeinek átláthatóságát és az eredmények elõrejelezhetõségét” – közölte a társaság pénzügy vezérigazgató-helyettese. „Emellett az új felépítés lehetõvé teszi a tõke szabad mozgását azon területek irányába, melyek magasabb megtérülést ígérnek nem csak új üzleti lehetõségeken, de a meglévõ portfoliókból származó osztalékok kinyerésén keresztül is” - fogalmazott George Quinn.

A cég elmondta, hogy továbbra is elkötelezett a 2015-ös pénzügyi célok elérése mellett, és az egyes üzleti egységek is el fogják tudni érni saját céljaikat. Várakozásaik szerint a viszontbiztosítási üzletág növekedni fog a vagyonbiztosítási piacon tapasztalható díjemelkedéseknek köszönhetõen, de lehetségesek akvizíciók is – fejlett és feltörekvõ országokban egyaránt - a nem-élet viszontbiztosítási piac fellendítése érdekében.