A fenntartható vállalatok élsorában az ING
2012.04.27
Az ING Csoport tegnap tette közzé 2011-es Fenntarthatósági Jelentését, „ING a társadalomban” címmel.

A jelentés áttekinti az ING tavalyi évre vonatkozó fenntarthatósági stratégiáját és teljesítményét. Részletezi a cég etikai, társadalmi és környezeti kérdésekkel kapcsolatos álláspontját és bemutatja, hogy miként használja befolyását a változások elõmozdítására, amelyet adatok, esettanulmányok és az érdekelt felek véleménye támaszt alá.

A jelentés legfõbb megállapításai:

  • Az ING tavaly is szerepelt a DJSI World Indexben, amely a világ 2500 legnagyobb vállalatának fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítõ 10%-át tartalmazza.
  • A fenntarthatósággal foglalkozó részleg 2011-ben már közvetlenül az ING vezérigazgatója alá tartozott, vagyis neki jelentett.
  • A csoport 100%-ban széndioxid-semlegesen mûködött, vagyis nem járult hozzá a globális felmelegedést okozó széndioxid-koncentráció növekedéséhez
  • Az ING IM egy új alapot vezetett be, a „Fenntartható ING Hitel Alapot”
  • Az UNICEF-fel kötött partnerséget három évvel meghosszabbították
  • Az UNICEF partnerség keretében több mint 118 ezer gyermek számára biztosítottak hozzáférést minõségi oktatáshoz

„Ügyfeleinkkel és a többi érdekelttel együtt elkötelezettek vagyunk egy fenntarthatóbb jövõ létrehozásában. Ezért továbbra is bevetjük erõforrásainkat, ismereteinket és szakértelmünket a hosszú távú üzleti siker biztosítása érdekében azáltal, hogy a gazdasági fejlõdés, az egészséges környezet és a stabil társadalom megteremtésén dolgozunk.” – írja a közleményben az ING vezérigazgatója, Jan Hommen.

Az ING 1995 óta nyomon követi és ellenõrzi fenntarthatóság teljesítményét. Minden évben összeméri teljesítményét az elõzõ év viszonylatában, és kitûzi a következõ évi célokat.