Véleménykülönbség miatt távozik az ING vezér
2012.05.08
Június elsejétõl távozik az ING Biztosító élérõl Kovács Zsolt vezérigazgató - írja a Napi Gazdaság. Utódja Cornelia Coman lesz, aki 2008 óta az ING román biztosítójának vezérigazgatói posztját tölti be.

A holland társaság Magyarországhoz hasonlóan a román piacon is piacvezetõ az életbiztosítói területen (ott még a nyugdíjpénztári ágban is). A román leánycég vezetõjét a késõbbiekben nevezik ki, addig Cornelia Coman mindkét cég operatív irányítását ellátja.

Kovács Zsolt az elmúlt két év turbulens gazdasági környezetében nagy odaadással irányította a biztosítótársaság magyarországi mûködését - emelte ki David Knibbe, az ING Csoport régióigazgatója a szakember távozása kapcsán.

A lap információi szerint az ING-nél karrierjét befektetési igazgatóként 1998-ban kezdõ, majd 2007-tõl értékesítési vezérigazgató-helyettesi, s 2010-tõl vezérigazgatóként dolgozó Kovács Zsolt és a cégcsoport vezetõi között fennálló, a társaság jövõjével kapcsolatos véleménykülönbség vezetett a közös megegyezéses szakításhoz.