Elvis számot énekelt az Aviva vezetõje
2012.07.03
Egy Elvis Presley dalt énekelt és gitározott el John McFarlane a neki rendezett búcsúvacsorán, amit az ausztrál ANZ bank személyzete rendezett neki. Új munkahelyén, az Avivánál várható jövõ heti elsõ nyilvános szereplése azonban nem valószínû, hogy ilyen vidám lesz.

Az FTSE 100 biztosítótársaságai közé tartozó Aviva egy éve kinevezett elnöke, a 65 éves McFarlane azután kapta meg a vezérigazgatói posztot is, miután májusban a társaság részvényesei leváltották a korábbi vezetõt, Andrew Mosst.

Az új megbízott vezetõ feladata a cég iránti bizalom újjáépítése lesz, melyen óriási csorba esett, amit az igazgatók, a csoport teljesítményével összhangban nem álló javadalmazása miatt kirobbant részvényesi „lázadás”, és a korábbi vezérigazgató lemondatása is igazol.

Habár kinevezése elméletileg csak addig szól, amíg meg nem találják a végleges utódot, McFarlane világossá tette, hogy nem fog karba tett kézzel várni a végleges személy megtalálásáig. Közvetlenül kinevezése után bejelentette, hogy az Aviva megszabadul minden olyan üzleti egységétõl, ahol a jövõbeli prognózisok nem elég ígéretesek.

A fejlesztés igénye meglehetõsen egyértelmû: a kontinentális Európában tevékenykedõ Aviva részvényei jelenleg a könyv szerinti érték 60%-án forognak. Habár a cég értékeltsége még mindig jobb, mint a rivális Axáé, amely a könyv szerinti érték 50%-át is alig éri el, a többi európai versenytársétól – mint az Allianz, vagy a Generali, vagy a kiterjedt ázsiai tevékenységet folytató brit Prudential életbiztosító – azonban elmarad.

Elemzõk szerint az Aviva a leggyengébben tõkésített európai biztosító, egyúttal a legnagyobb volatilitású is. A piaci zavarok nyomán a társaság tõkemegfelelési mutatója – amely a mérleg erejét hivatott kifejezni – az idei elsõ félévi 145-150 százalékról a második félév végére 135 százalékra csökkent, azonban ha az eurózóna problémáira nem találnak megoldást, úgy 100 százalékra is zuhanhat.

Kérdés, hogy ezen mit sikerül változtatnia McFarlanenek. A korábbi vezérigazgató, Adrew Moss több ízben is megpróbálta megújítani a cég stratégiáját. Befektetési bankok egy sor eszközt és intézkedést javasolt, amellyel az Aviva megerõsíthetné tõkehelyzetét. Ezek közé tartozik egy olyan kompozit modell kialakítása, amely tömeges általános biztosítási mûveleteken keresztül történõ életbiztosítás értékesítést javasol.

A radikális lépésekben reménykedõ befektetõknek azonban várhatóan csalódniuk kell jövõ csütörtökön. Avivához közeli források a Financial Timesnak elmondták, hogy a társaság várhatóan néhány viszonylag nyilvánvaló lépést fog bejelenteni. A mintegy 58 divízió közül meg fog válni 14 alulteljesítõ részlegtõl, melyek tõkemegtérülése nem megfelelõ, továbbá kijelölik azokat az üzleti egységet, melyek erõs fejlesztésre szorulnak.

A cég még Moss irányítása alatt összeállított egy listát a nem kulcsfontosságú piacokról, ezektõl részben már megszabadultak, vagy a közeljövõben válnak meg tõlük.

Malajziából és Tajvanról kilépne az Aviva, de az eszközök értékesítésére kerülhet sor Indonéziában, Szingapúrban, Dél-Koreában és Sri Lankán is. Ezen eladások azonban mindössze néhány száz millió fontnyi tõkét szabadítanának fel.

Egy másik lehetséges eladási célpont lehet a benelux biztosítóban, a Delta Lloydban lévõ 41%-os részesedés, amelybõl 16%-os részesedéstõl már meg is vált a társaság, mintegy 400 millió fontért.

Elemzõk szerint azonban az ázsiai és a benelux eladások sem lesznek elegendõk a mérleg jelentõs megerõsítésére. Az USA életbiztosítási részleg eladásával azonban már közelebb kerülhetne a társaság a gazdasási helyzete rendezéséhez. A 2006-ban vásárolt üzletág a vevõi garanciák miatt ugyanis különösen tõkeigényes, és a csoport mérleg volatilitásának elsõszámú forrásának számat.

Az értékesítésre szánt üzletegységek kijelölésén túl azonban más feladatok is várnak McFarlanere, akinek a mûködési költségek csökkentésére is összpontosítania kell.

A regionális irányítás egy részét például már Moss is meg kívánta szûntetni, amely több mint 100 millió font megtakarítást eredményezhetne. Bármilyen utat jelöljön is ki az ideiglenes vezetõ, arról meg kell gyõznie majd végleges utódját is, melynek felkutatása akár év végéig is eltarthat. Tekintettel arra, hogy a részvényesek már Moss idején sem értékelték a határozott fellépés hiányát, várhatóan a jövõben sem lesznek meggyõzve a céget felrázó javaslatok esetleges elhalasztásaitól.