Új vezér a MetLife magyarországi vállalatainak élén
2012.08.16
A MetLife, Inc. bejelentette, hogy a megfelelõ hatósági engedélyek beszerzését követõen Bartók Jánost nevezi ki a a MetLife magyarországi vállalatainak - a MetLife Biztosító Zrt. (korábban Aviva Életbiztosító Zrt.) és az Ahico Biztosító Zrt. - vezérigazgatójává. Boda Ferenc, az Ahico Biztosító Zrt. korábbi vezérigazgatója új régiós feladatok irányítására kapott megbízást a MetLife közép-európai csoportján belül.

\"János közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatások területén, számos eredményes projektet irányított és sikeres vállalatvezetõként jelentõs eredményeket ért el\", mondta Eric Clurfain, a MetLife közép-európai régiójának vezetõje. \"Meggyõzõdésem, hogy János erõs szakmai hátterével, vezetõi képességével és elkötelezettségével megfelelõen fogja irányítani a két társaság zökkenõmentes integrációját és folytatni fogja a MetLife magyarországi növekedési stratégiájának megvalósítását.\"

János 1999-tõl 2007-ig az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 2007-ben elnök-vezérigazgatóként csatlakozott az Aviva Életbiztosítóhoz, ahol 2008-ban beválasztották az európai \"Executive Leadership\" csoportba és ugyanebben az évben kinevezték az Aviva Duna régió elök-vezérigazgatójává, ahol a magyar mellett a cseh, román és szlovák Aviva vállalatokért felelt.