Íme a nyugdíjalapok top 10 sikerkritériuma!
2012.08.23
Egy friss kutatás szerint a nyugdíjalapok különösen nagy hangsúlyt fektetnek az eszközkezelõk hozamtermelõ képességére, az értékelések integritására, és a jelentések pontosságára, de olyan szoft tényezõket is kiemelten fontosnak tekintenek, mint például az ügyfélkapcsolatok.

Az úgynevezett ESG (Environment, Social and Government, azaz környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati) kérdések befektetési elemzésekbe és a döntéshozatali folyamatokba történõ beépítése, valamint az alapkezelõk elkötelezettsége azonban a legkevésbé fontos tényezõk közé sorolódtak, a felmérés szerint.

Az IPE elsõ Pension Fund Perception Report címet viselõ felmérése átfogó képet nyújt a nyugdíj befektetõk gondolkodásáról, melyben Európa számos nyugdíjalapja részt vett. A felmérésben olyan nyugdíjalapokat kértek meg a vagyonkezelõkkel kapcsolatos elvárásaik, kritériumaik rangsorolására, melyek több mint ezer milliárd euró kezelt vagyonnal rendelkeznek.

Nem meglepõ módon, a portfolió kezelésével megbízott vezetõvel szembeni legfontosabb elvárás, hogy megbízatása alatt a lehetõ legnagyobb hozamot érje el, melyet az általa leadott értékelések integritása, valamint a jelentéstétel pontossága követ.

A megbízatás feltételeinek betartása a negyedik helyen végzett a 26 kritérium rangsorában, míg a portfoliókezelõnek járó kezelési díjak nagysága az ötödik helyet foglalta el. A 26 alkategória közül a résztvevõ nyugdíjalapok az alábbiak szerint rangsorolták a portfoliókezelõ kiválasztásának 10 legfontosabb szempontját:

  • Megfelelõ befektetési hozam generálása, összhangban a kockázati paraméterekkel
  • Az értékelések integritása (az árinformációk, értékelési eljárások, stb. tekintetében)
  • A jelentések pontossága
  • A megbízatás feltételeinek betartása
  • A vezetõnek fizetett díjak nagysága
  • Az ügyfélkapcsolati vezetõ igényeinek megértése
  • Az eredmények és az elõzetes várakozások összehangolása
  • Trade hatékonyság
  • A teljesítmény elvárásoknak megfelelõ kockázatok kontrollálásának képessége
  • Vállalatirányítási elvek végrehajtásának képessége

A kilenc átfogó kategória körül, melyen belül a 26 alkategória csoportosításra, a válaszok pedig átlagolásra kerültek, az értékelés és a benchmarking kategóriák voltak a legfontosabbak, melyet a kockázatkezeléssel kapcsolatos kategóriák követtek. A vállalatirányítási iránymutatások végrehajtásának képessége, vagy a meghatalmazott útján történõ szavazásra vonatkozó iránymutatások számítottak a legkevésbé fontos kategóriának a kilenc közül.

Az egyedi szempontok közül a legkevésbé fontosnak azt nevezték meg az európai nyugdíjalapok, hogy a vezetõ képes legyen plusz bevételeket generálni a portfolió számára értékpapír-kölcsönzés formájában.