Jön a biztosítás a vulkáni hamu ellen
2011.05.31
Nem maradnak biztosítatlanul a vulkáni hamu vagy éppen komolyabb havazás miatti közlekedési, logisztikai fennakadásokból származó vállalati károk, az Allianz ugyanis az ügyféligények felmérését követõen dolgozik egy ezeket fedezõ konstrukció kifejlesztésén. A termék 2012-ben lehet elérhetõ.

A cég illetékes vezetõje, Andreas Shell kiemelte, hogy számos ügyfél keres biztosítási megoldást arra a problémára, amit a vulkáni hamu vagy a komoly havazás miatt hosszabb idõre megbénuló közlekedés okoz az ellátási láncokban.

Az izlandi Grimsvotn vulkán kitörése miatti kárbejelentések többségére nem tudnak téríteni a biztosítók, mivel nem tipikus ingatlankárokról van szó. Az Allianz biztosítása elsõsorban reptereket és a just-in-time szállításoktól komolyan függõ cégeket célozza majd meg, mivel ezen kör kockázatainak csak egy része fedhetõ le a jelenleg elérhetõ termékekkel.

A tavalyi, Eyjafjallajökull tûzhányó kitörésénél 6 napra megbénuló légiközlekedés összesen 100 000 járatot érintett és 1.7 milliárd dolláros kárt okozott az International Air Transport Association adatai szerint.