Kgfb: a fiatalok nyertek legtöbbet az idei kampányban
2012.11.21
A tavalyi 30 ezer forintról 22 ezerre esett a 25 év alatti szerzõdõk kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási (kgfb) díja, az autósok tizede köt kiegészítõ biztosítást a kgfb mellé.

A kotelezo.hu adatai alapján a budapesti autósoknak 60 százalékkal drágább a kötelezõ biztosítás a vidékiekhez képest. A fõvárosi átlagdíj 15 800, míg a vidéki 9 900 forint.

A kiegészítõ biztosítást aszerint kötik az autó tulajdonosok, hogy milyen kártól tartanak leginkább. A pba preventio felmérése szerint negyedük a közlekedési balesettõl, ötödük a baleseti sérüléstõl, 18 százalékuk a vaddal történõ ütközéstõl, míg 13 százalékuk a szélvédõ megrepedésétõl tart leginkább.

A netrisk.hu közbülsõ mérlege szerint a korábbi évek kgfb kampányaiban nyertes biztosítók vesztik idén a legtöbb ügyfelet. Például az Allianzt háromszor többen hagyják el, mint ahányan hozzá szerzõdnek, ugyanakkor megfigyelhetõ, hogy az Allianz és a Generali olyan vonzó márka, hogy a drágább díj ellenére is ott marad az ügyfelek egy része.

Nagy vesztese az idei kampánynak az Astra, amely hetvenszer annyi ügyfelet vesztett, mint amennyit szerzett. Legalább kétszer annyi új ügyfelet szerzett, mint amennyi távozott tõle a Genertel, a Groupama, a K&H és a Waberer biztosító.