Megéri wellnessre küldeni a munkavállalókat - még költséget is csökkent!
2013.01.10
A wellness programok akár 18%-kal csökkenthetik a dolgozók egészségügyi ellátásának költségeit.

{{BANNER}}A munkahelyi wellness programok több mint 18 %-kal csökkenthetik egy átlagos dolgozó ellátási költségeit, tette közzé az Amerikai Foglalkozási és Környezeti Egészségügyi Egyetem (ACOEM).

A foglalkozási és környezeti orvostannal foglalkozó szakfolyóirat, a Journal of Occupational and Environmental Medicine januári számában jelent meg egy cikk, amely a munkahelyi wellness programok nyújtotta lehetõségeket elemzi, a megtakarítások vonatkozásában.

A tanulmány szerint a wellness programok csökkentik a költségeket a következõ kockázati tényezõk tekintetében: mozgásszegény életmód, dohányzás, magas vérnyomás, illetve elhízás.

Ha a kockázati tényezõk elérnék az elméleti minimumot, akkor a dolgozó felnõttek egészségügyi ellátásának költségeit átlagosan 650 dollárral, vagyis 18,4%-kal lehetne csökkenteni.

A megtakarítások elérhetik akár a 28%-ot is idõsebb dolgozók és nyugdíjasok esetében, amennyiben részt vesznek ezeken a wellness programokon.

A munkahelyek idõvel egyre több pénzt takaríthatnak meg ezeken a programokon keresztül, mivel egyre több tag vesz részt a wellness programokban, a fontosabb kockázati tényezõk ellenõrzése is hatékonyabbá, a folyamatok pedig visszafordíthatóvá válnak.

A megtakarítások nem csak az egészsésebb munkavállalók megnövekedett hatékonysága, de a betegségek miatti kevesebb hiányzás miatt is növekedhetnek idõvel.