Jelentős profitnövekedésre számít a Munich Re
2019.07.19

Várhatóan sokkal jobb pénzügyi eredményeket sikerült elérnie a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítójának az idei második negyedévben, köszönhetően annak, jóval kevesebb jelentős káresemény történt idén. A Munich Re 1 milliárd eurós nyereségre számít a második negyedévben, szemben az tavalyi hasonló időszaki 728 millió euróval.

2019 második negyedéve meglehetősen csendesnek bizonyult a jelentős kárt okozó események tekintetében, és a korábbi évekből származó kárköltségek sem voltak olyan magasak, mint azt eredetileg várták – olvasható a társaság közleményében. Mindezek ellenére a Munich Re továbbra is fenntartja a teljes évre vonatkozó 2,5 milliárd eurós profitcélját, ami a mostani eredmények tekintetében meglehetősen konzervatív várakozásnak tűnik.

A Munich Re korábbi évek káreseményeire vonatkozó kijelentése ellentmond a többi nagy biztosító és viszontbiztosító észrevételeivel, melyek szerint a tavalyi természeti katasztrófák – nevezetesen az amerikai Michael hurrikán és a Japán Jepi tájfun – okozta károk jóval nagyobbak voltak az előzetes várakozásoknál.

A viszontbiztosító az idei első féléves eredményeit augusztus 7-én teszi közzé.