Eladó a legnagyobb horvát biztosító
2013.04.12
A horvát kormány privatizálni készül az ország legnagyobb biztosítótársaságát és hetedik legnagyobb bankját.

Több híroldal, többek között az Austrian Business and Financial News is arról számolt be, hogy Horvátország balközép kormánya azt tervezi, hogy eladja többségi részesedését a Hrvatska po¹tanska banka Croatia pénzintézetben és a legnagyobb biztosítótársaságban, a Croatia Osiguranje cégben.

Kedden a horvát pénzügyminiszter is bejelentette a parlamentben, hogy az állami tulajdonban lévõ cég részleges eladásának elõkészítése a végsõ fázisába került. Április végén, vagy május elején írják ki a pályázatot az ajánlattevõknek.

Az értékesítésbõl mintegy 300 millió eurónyi bevételt remélnek. A tanácsadók között szerepel az osztrák Confida és Schönherr ügyvédi iroda, valamint az Uniqa korábbi vezetõje, Konstantin Klien testvérének összeolvadásokkal és felvásárlásokkal foglalkozó tanácsadó cége, a CD Invest – értesült az Insurance Insight.

A lengyel PZU biztosítótársaság és Szlovénia legnagyobb biztosítója, a Triglav Osiguranje egyaránt érkdeklõdését fejezte ki az eladásra váró horvát biztosítótársaság iránt.