A Generali bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Európa Indexébe
2019.09.17

A Generali továbbra is a Dow Jones Fenntarthatósági Világ Index tagja, illetve bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Európa Indexébe - közölte a társaság.

A Generali immár egymást követő második évben maradt tagja a Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexének (DJSI), illetve első alkalommal bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Európa Indexébe is (DJSI Europe).

Ez a rangos elismerés nagyon jó fokmérője a Generali Csoport fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, mely meghatározó szerepet játszik a vállalat 2021-ig tartó időszakra vonatkozó stratégiájában. A Generali számos fenntarthatósági kezdeményezést indított el, melyek közül az egyik legfontosabb az a célkitűzés, hogy a vállalat 2021-re összesen 4,5 milliárd euróra növelje a zöld- és fenntarthatósági célú befektetéseit, illetve, hogy növelje a pozitív társadalmi, illetve környezeti hatással bíró befektetési termékeinek számát. Emellett a Generali Felelős Fogyasztói programot is kialakított, mellyel a fenntarthatóságot előtérbe helyező fogyasztók igényeire reflektál, illetve megalapította a fenntartható KKV-kat elismerő Vállalkozási díjat is.