A Groupama nyerte Az Év Biztosítója 2019 címet
2019.09.25

2019-ben a MoneyMoon Awards-on a Groupama Biztosító nyerte el a legtöbb kategóriában az első helyezést, így 2014 és 2018 után immár harmadik alkalommal az ÉV BIZTOSÍTÓJA címmel is elismerték a Groupama Biztosító tevékenységét. A MoneyMoon által értékelt és díjazott 23 biztosítási eszközalap kategóriában a Groupama Biztosító öt eszközalapja is első helyen végzett, ezen kívül a Legjobb Lakásbiztosítás címet is elnyerte a társaság.

A MoneyMoon 2011-ben életre hívott díja mára több mint 950 hazai biztosítói eszközalap teljesítményét vizsgálja. A 23 kategóriában az értékelés során különböző időtávokon értékelik a hozam és kockázati mutatókat. 2016 óta díjazzák az egyes biztosítótársaságok lakás-, utas-, gépjármű-, valamint baleset- és egészségbiztosítási termékeit is. Ezekben a kategóriákban az értékelés főbb szempontja az árazás mellett elsősorban a szolgáltatás minősége, azaz a szerződéskötés, a szerződés felmondása, az ügyféllel történő kommunikáció, online ügyintézés, az elszámolás, illetve a pénzügyi rendezés folyamatait is értékelik.

5X-ös befektetési kategóriagyőzelem, Legjobb Lakásbiztosítás

A MoneMoon által vizsgált 23 biztosítási eszközalap kategóriájában a Groupama Biztosító öt eszközalapja bizonyult a legjobbnak:

Legjobb globális részvény eszközalap - megosztott első hely:

Groupama Klímaváltozás és Megújuló Energia Részvény Eszközalap

Legjobb globális részvény eszközalap - megosztott első hely:

Groupama Víz és Környezetvédelem Részvény Eszközalap

Legjobb európai részvény eszközalap:

Groupama Eurózóna Fenntartható Fejlődés Részvény

Legjobb magyar kötvény eszközalap:

Groupama Magyar Extra Hosszú Kötvény Eszközalap

Legjobb vegyes eszközalap:

Groupama Senior Magyar Vegyes Eszközalap

A Groupama Biztosító a fenti kategóriagyőzelmek mellett lakásbiztosítások esetében is győztes, így elnyerte a Legjobb Lakásbiztosítás címet is.

Az Év Biztosítója 2019: Groupama Biztosító

A MoneyMoon által vizsgált kategóriákban 2019-ben legtöbb első díjat a Groupama Biztosító szerezte, így az abszolút kategória győztese a Groupama Biztosító lett, mellyel elnyerte „Az Év Biztosítója 2019” címet a MoneyMoon Awards-on.

„Nagy öröm számunkra, hogy öt biztosítási eszközalap kategóriát is megnyertünk, mert kiválóan igazolja, hogy a Groupama Biztosítónál a unit-linked eszközalapok kezelése folyamatosan rendkívül magas színvonalú, befektetési tevékenységünk stabilan kiemelkedő, átlag feletti teljesítményt nyújt, így ügyfeleinknek rendkívül versenyképes hozamokat tudunk nyújtani megtakarításaikhoz. Nagyon büszkék vagyunk a Legjobb Lakásbiztosítás cím elnyerésére is, különösen azért, mert az értékelés során kiemelten zsűrizték a szolgáltatás színvonalát több szempont alapján is. Legnagyobb elismerésként természetesen Az Év Biztosítója 2019 díj elnyerésére tekintünk, mert azt mutatja meg, hogy nem csak egy-egy kategóriában tudunk a legjobbak lenni, hanem azt is, hogy az összes vizsgált kategória tekintetében is a legerősebb teljesítményt nyújtottuk a hazai biztosítók között” – mondta el Bácsfalvi Mihály, a Groupama Biztosító gazdasági vezérigazgató-helyettese a díjak elnyerése kapcsán.