Megnyílt a KBC két új adatközpontja Magyarországon
2011.07.25
A belga KBC bank és biztosító nemrég két teljesen új adatközpontot adott át hazánkban, a Minkels és Simac rendszerintegrátorral közösen. Az adatközpontok egyenként 2000 négyzetméter alapterületûek, de lehetõség van 3000 négyzetméterre bõvíteni õket.

A KBC banki és biztosítási tevékenységével jelentõs piaci részt képvisel nem csak Belgiumban, de Kelet-Közép-Európában is. Összesen 23 meglévõ adatközponttal rendelkezik, melyek 18 különbözõ irodában kerültek elhelyezésre Közép-Európában.

A két új adatközponttal mintegy 10 millió euró összegû rendszeres megtakarítást szeretne elérni a KBC, és magasabb minõségi szintre emelni a közép-európai számítástechnikai infrastruktúráját. A beruházás lehetõvé teszi a KBC számára a szabályozói elõírások (például a mûködési kockázat megfelelõ kezelésének) teljesítését is.

A két független, de teljesen azonos központ egymástól 20 kilométerre, Törökbálinton és Baracskán található. Az energia-fogyasztásra vonatkozó kikötéseknek köszönhetõen a piaci szegmens egyik leginkább energia-hatékony adatközpontja jöhet létre. A rendszer hûtése során maximálisan kihasználják a kompresszor nélküli megoldást, amellyel 40 százalék energia takarítható meg.