Vezetõváltás a Signalnál
2013.06.28
Közel 10 százalékos növekedést ért el a német SIGNAL IDUNA konszern 2012-ben, jelentette be sajtótájékoztatóján a cég élérõl 19 év után leköszönõ elnök-vezérigazgató, Reinhold Schulte. Utódja Ulrich Leitermann 1999 óta erõsíti a SIGNAL IDUNA csoportot, igazgatósági tagként a pénzügyi-befektetési területet irányította.

A magyar SIGNAL Biztosító is hozzájárult a kedvezõ eredmények eléréséhez. Idén az elsõ öt hónapban további 36,8 százalékkal növelte díjbevételét a magyar leányvállalat.

„A SIGNAL IDUNA rendkívül sikeresen zárta a 2012-es üzleti évet. A csoport valamennyi társasága jelentõsen növekedett és minden mutatószámunk pozitív. Az összesített eredményt 9,6 százalékkal sikerült növelnünk” – jelentette be Reinhold Schulte a sajtótájékoztatón.

A német központú SIGNAL IDUNA Biztosítási konszernnek Magyarországon kívül Romániában és Lengyelországban van leányvállalata. Az 5,51 milliárd eurós díjbevétele alapján a 10 legnagyobb német biztosítótársaság közé tartozik. Több mint 13 ezer munkatársat foglalkoztat. Ügyfelei száma megközelíti a 13 milliót.

Az eredmények több részbõl tevõdnek össze. Mindkét magán egészségbiztosítója ( a SIGNAL Kranken és a Deutscher Ring is jól teljesített 2012-ben. Az utóbbi díjbevétele 5,7 százalékkal nõtt. A SIGNAL csoportnál teljes vagy kiegészítõ egészségbiztosítással összesen 2,63 millióan rendelkeznek.

A SIGNAL Életbiztosító jóval a német piaci átlag (-3,2) felett, 14,7 százalékkal növekedett. Az új szerzés díjbevétele 105,7 millió eurót tesz ki. Ennek köszönhetõen az év végére a folyamatos díjas élet-állomány már tartósan 1,1 milliárd euró fölé emelkedett.

A SIGNAL német kompozit biztosítóinak bruttó díjbevétele 2012-ben meghaladta az 1,12 milliárd eurót, ami 3 százalékos növekedést jelent az elõzõ évhez képest.

A szintén e csoporthoz tartozó, befektetésekkel foglalkozó HANSA INVEST története legjobb eredményét könyvelhette el, s rekordméretû, 7 millió eurós nyereséggel zárt.

A SIGNAL IDUNA csoport az elõzõ évihez képest javított az eredményén is, s azt 746,88 millió euróról 818,78 millió euróra növelte.

Az eredményekhez a magyar leányvállalat, a SIGNAL Biztosító Zrt. is hozzájárult. A 2012-es évet 6,3 százalékos díjbevétel-növekedéssel zárta. A kedvezõ eredmények idén is folytatódnak. 2013 elsõ öt hónapjában 36,8 százalékkal nõtt a díjbevétel. Kiemelkedõ növekedés jellemezte az egyszeri díjas életbiztosításokat, valamint a baleset-, a vagyon-, és a casco biztosításokat.

Az elmúlt idõszak extrém idõjárása következtében az elsõ 5 hónapban jelentõsen megnõtt a kárbejelentések száma. A tavalyi év azonos idõszakához képest mintegy 50 százalékos az emelkedés.

A SIGNAL Biztosítónál az extrém idõjárás miatt elsõsorban a lakáskárok nõttek drasztikusan, amelyek a márciusi hóviharral kezdõdtek, majd a földrengéssel és az árvízzel folytatódtak. Napjainkban pedig az országszerte elõforduló viharok, jégesõk okoznak kisebb-nagyobb károkat ügyfeleink ingatlanjaiban. Munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy a bejelentett lakás, gépjármû és vállalkozói vagyonban esett károkat mielõbb és magas színvonalon rendezzék.