IT beruházásokra fókuszálnak a biztosítók
2011.07.27
A biztosítási technológiákkal foglalkozó brit SSP jelentése szerint jelentõsen emelkedtek a biztosítók informatikai kiadásai, a költségcsökkentéstõl az innováció és növekedés felé történõ hangsúlyeltolódás miatt.

A biztosítástechnológiai szakértõ szerint a piaci verseny fokozódásával a terméktervezés és az egymást keresztül szövõ értékesítési csatornák kezelése egyre fontosabbá válik, melyben különösen nagy szerep jut az IT technológiáknak.

Éppen ezért a régebbi technológiát használó cégek hátrányba kerülhetnek. Az SSP megfigyelései szerint az elmúlt 12 hónapban a biztosítók – mérettõl függetlenül – egyre inkább az informatikai beruházásokra fókuszáltak, ügyfélszolgálati fejlesztések, termék innováció és hatékonyság elõmozdítása érdekében.

A csoport vezérigazgatója a megfigyelt trend kapcsán elmondta: bármi legyen is egy adott társaság stratégiai célja, nem kétséges, hogy a 20-30 éves informatikai rendszereket újakra kell cserélni. A biztosítók kezdik felismerni, hogy nem muszáj a teljes rendszert egyszerre lecserélni, történhet a folyamat komponensenként is, amely jóval kisebb kockázattal és kisebb tõkeigénnyel jár – tette hozzá Laurence Walker.