Elsõként: Jóidõ-biztosítás a Netrisknél
2013.08.01
Legtöbb honfitársunk legfeljebb évente egyszer, a nyári szabadsága idején engedheti meg magának, hogy külföldön pihenjen. Azonban bármilyen körültekintõ is a tervezés, a kedvezõ idõjárást lehetetlen elõre garantálni. Fõként a tengerpartra tervezett nyaralást teheti alaposan tönkre a váratlanul rosszra forduló idõjárás. Magyarországon elsõként a Netrisk kínál Jóidõ-biztosítás néven olyan szolgáltatást, amely bármilyen földközi-tengeri utazásnál kártérítés fizetésével kompenzálja a csalódott utazót. Ezzel egyben hozzájárul egy újabb nyaralás anyagi alapjainak megteremtéséhez is.

A hazai piacon újdonságnak számító önálló Jóidõ-biztosítás bármely biztosító utasbiztosítása mellé köthetõ kiegészítésként – jelenleg kizárólag a Netrisk.hu oldalán. A kockázatviselés az adott utasbiztosításéval egyezõ idõtartamú, tehát már akár a kötést követõ napon megkezdõdhet. A kompenzáció fizetésének feltétele, hogy a – minimum négy, maximum 21 napos – nyaralás idõtartama alatt több egymást követõ napon napi egy centiméternél több csapadék hulljon. Négynapos nyaralás esetében 2 nap, tíznaposnál 4, míg 15 napos nyaralásnál 7 egymást követõ napon kell teljesülnie a fenti feltételnek – a számításba az utazás napja is beleérhetõ.

„A biztosító a feltételek szerint az utazást követõen minden esõs nap után 25 eurónak megfelelõ (de maximum 200 eurónyi) összeget fizet szerzõdésenként, ami négynapos rossz idõ esetén egy négytagú család számára közel 120 ezer forint kompenzációt jelenthet – mutat be egy életszerû példát Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – Mindössze arra kell figyelni, hogy az ügyfelek a kárigényüket legkésõbb az utazás befejezésétõl számított hét napon belül megtegyék, lehetõvé téve a meteorológiai körülmények pontos utólagos azonosítását.”

A Jóidõ-biztosítás díja az utazás hosszától függetlenül mindössze 990 forint.