Kiváló félévet zárt a Generali
2013.08.02
Kiváló elsõ félévet zárt az Assicurazioni Generali S.p.A.: a harmadik legnagyobb európai biztosítócsoport éves összevetésben 28 százalékkal 1,08 milliárd euróra növelte nettó profitját, mindenekelõtt a nem élet üzletág jó teljesítményének köszönhetõen.

Ez öt éve a legjobb eredmény - emelte ki a legnagyobb olasz biztosító közleménye - , a Reuters elemzõi konszenzusa 1,05 milliárd euró volt. Az üzemi eredmény 5,3 százalékkal 2,4 milliárd euróra emelkedett: az életbiztosítási üzletág eredményének 7 százalékos visszaesését mindenekelõtt a baleset- és a lakásbiztosítások teljesítményének 25 százalékos erõsödése ellensúlyozta.

A díjbevételek összesen 1,7 százalékkal 34,8 milliárd euróra nõttek, ezen belül 23,1 milliárd jutott a 2,2 százalékkal gyarapodó életbiztosítási díjakra. A társaság tõkeerejét mutató Solvency I. arány június végén 139 százalékos volt, a mexikói és egyesült államokbeli érdekeltségek mostani eladásának figyelembe vételével 147 százalékon állna.

Az év végére a 2012-esnél jobb üzemi eredményt várunk - erõsítette meg az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap szerint a korábbi célkitûzést Mario Greco vezérigazgató, hozzátéve: jól halad a közép-európai, olaszországi és németországi tevékenység átszervezése és egyszerûsítése.