Lakásbiztosítás: egyre nagyobb az igény az extrákra
2011.08.03
A biztosítási piac más szegmenseihez hasonlóan a lakásbiztosítási piacon is egyre több az új termék, leginkább kiegészítõ- vagy extra biztosítás formájában – írja a Privátbankár.

Az otthonbiztosítások átlépték lakások falait, már az ingatlanhoz vagy telekhez tartozó ingó-ingatlan vagyonra is lehet szerzõdést kötni.

A lakásbiztosítási piacon vezetõ Aegon otthonbiztosítási termékeit más, egyéb biztosításokkal kombinálva csomagban is értékesíti. Így már élet-, baleset-, vagy akár az utasbiztosítás is köthetõ a lakás biztosítása mellé. Az árérzékeny hazai piachoz alkalmazkodva az Aegon olcsóbban kínálja a kiegészítõ termékeit, ezzel \"hadat\" üzenve az egyre egyszerûbb és olcsóbb interneten is gyorsan megköthetõ utasbiztosításoknak.

Az Aegon új csomagjának extra elemei védelmet biztosíthatnak gyakori, de az átlagos szerzõdésekben többnyire nem szereplõ káresemények ellen is. Így az ügyfeleknek már lehetõségük van kiegészítõ biztosítást kötni garázsban tartott gépkocsijukra, a sportfelszerelések szabadból történt lopási káraira, vagy akvárium törésére, de akár a hûtõszekrény garancia idõn túli javítására is.

Az irány nem meglepõ. A hazai ingatlanállomány közel 75%-a rendelkezik biztosítással, a piacban tehát még bõven van potenciál. És bár a viharos idõjárás egyre több ingatlantulajdonos figyelmét hívja fel a hiányzó biztosításra, a potenciális- és meglévõ ügyfelek még mindig nagy hangsúlyt fektetnek az árra.