Újabb felvásárlást hajtott végre az osztrák biztosító
2014.04.15
A Vienna Insurance Group (VIG) mintegy 94 százalékos részesedést szerzett a moldovai Donaris Group biztosítótársaságban – közölte a társaság az Xprimm magazinnal. További részleteket a felvásárláshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón fog közölni a társaság.

A VIG január végén jelentette be, hogy megállapodást írt alá a moldovai biztosító felvásárlásáról, amelyre a versenyhatóságok is áldásukat adták.

A Donarist 1998-ban alapították, székhelye a moldovai fõvárosban, Chisinauban található. A nem-életbiztosító tavaly mintegy 6 millió eurónyi díjbevételre tett szert, amely évi 8 százalékos növekedésnek felel meg. A társaság piaci részesedése 8,5 százalék, amellyel a negyedik legnagyobb nem-életbiztosítónak számít Moldovában.

A cég jelenleg mintegy 50 fõt foglalkoztat a központban, további mintegy 70 fõt a fiókhálózatokban. A termékek értékesítése saját fiókhálózatán, ügynökhálózatokon, valamint bankokon, lízingcégeken és brókereken keresztül történik.

A felvásárlással a csoport 25 országra terjesztte ki a jelenlétét, Moldova az egyike annak a kevés kelet-közép-európai országnak, ahol még nem volt érdekeltsége a VIG-nek.