Több biztosító is beszûntette mûködését a Krím-félszigeten
2014.04.25
A Krímben kialakult nehéz helyzet miatt több biztosítótársaság – az Axa, a VIG, valamint a helyi Tekom, Vuso és Pervaya – is úgy döntött, hogy megszûntetik tevékenységüket a félszigeten.

A kijevi székhelyû Axa biztosító április 18-án megszûntette tevékenységét a Krím-félszigeten, ahol az összes irodáját bezárta. Ugyanezen a napon a VIG-hez tartozó Globus biztosító is leállította regionális tevékenységét Krímben és Szevasztopolban.

A Tekom és a Tekom Life biztosítók is úgy döntöttek, hogy felhagynak tevékenységükkel az ukrán félszigeten, az ottani elégtelen gazdasági tevékenység miatt. A Tekom 1997 óta van jelent az ukrán piacon, míg a Tekom Life 2003 óta folytat életbiztosítási tevékenységet az országban.

A Vuso biztosító Szimferopolban hagyott fel tevékenységével, a régió alacsony biztosítási kereslete miatt. A Vusot 2001-ben jegyezték be, több mint 50 irodával mûködik a regionális központokban és a legnagyobb ukrán városokban.

A nehéz helyzet hasonló döntésre kényszerítette a Pervaya biztosítót is. A társaság azonban hozzátette, hogy tevékenységének felfüggesztése nem érinti hátrányosan meglévõ ügyfeleit, mivel a megkötött szerzõdések továbbra is érvényben maradnak.