Lefölözné a lengyel biztosító az egészégügyi piacot
2014.06.13
A lengyel PZU, Kelet-Európa legnagyobb biztosítója a következõ 2-3 évben mintegy 66 millió eurót kíván arra fordítani, hogy egy mintegy 550 egészségügyi központból álló hálózatot hozzon létre.

Az állami tulajdonban lévõ vállalat egyúttal termékkínálatát is kibõvítené egészségügyi szolgáltatások nyújtásával, amelyhez egyéb, állami tulajdonú egészségügyi egységek megvásárlása is szóba jöhet.

Múlt hónapban a PZU 48 millió zlotyiért vásárolt egy orvosi vállalkozást a PKN Orlen olajtársaságtól. Várhatóan hasonló vállalkozásokra tesz majd ajánlatot a biztosító, melyek a Tauron közüzemi vállalat és a KGHM rézbányászati cég tulajdonában vannak.

A PZU menedzsere, Rafal Grodzicki a lengyel Puls Biznesu újságnak megerõsítette, hogy tárgyalásokat folytatnak több vállalat megvásárlásáról, és még idén megvásárolhatnak egy-két egészségügyi központot.

A PZU azt tervezi, hogy a helyi egészségbiztosítási piacon mintegy 20 százaléos részesedést szerez, melyet a társaság a következõ két-három évben 2,5 milliárd zlotyira becsül.