Felmérést indult a lehetséges páneurópai egyéni nyugdíjtermékek kínálatáról
2021.04.15

A páneurópai egyéni nyugdíjtermékről (PEPP) szóló rendeletet kiegészítő felhatalmazáson alapuló rendelet közzétételét követően az EIOPA felmérést indított a lehetséges PEPP kínálatról.

A felmérés célja annak megértése, hogy a PEPP-szolgáltatók, például az eszközkezelők, a biztosítók, a bankok és a foglalkoztatói nyugellátást nyújtó intézmények potenciálisan milyen számban és termékkel lesznek jelen a piacon. Az összegyűjtött információk lényeges betekintést nyújtanak az európai felügyeleti közösség számára, és elősegítik a 2022-es hatékony végrehajtásra való felkészülést.

A felmérésben itt lehet részt venni.

A PEPP-ről

A páneurópai egyéni nyugdíjterméket (PEPP) az európai polgárok számára tervezték, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy európai karrierjük során biztonságos, átlátható és magas színvonalú nyugdíjtermékkel gondoskodhassanak jövőbeli nyugdíjukról.

A PEPP-ről szóló felhatalmazáson alapuló rendeletet 2021. március 22-én tették közzé a Hivatalos Lapban, és ezzel a PEPP rendelet 2022. március 22-án hatályba lép.

Az Európai Bizottság (EU) 2021/473 felhatalmazáson alapuló rendelete azon a szabályozástechnikai standardtervezeten alapul, amelyet az EIOPA 2020 augusztusában nyújtott be az Európai Bizottságnak.