Megvette az Aegon a CIG lakossági ügyfeleit
2014.07.22
A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát – közölte a tõzsdén is jegyzett biztosító hétfõn az MTI-vel. Az átruházás a felügyeleti engedély megszerzésének idõpontjában lép hatályba.

A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsõsorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud mûködni. Ez pedig a vállalati üzletág.

A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövõben további együttmûködéseket tervez kialakítani.

“Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen mûködik” – idézi a közlemény Kádár Gabriellát, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnökét.

Az Aegon a lakásbiztosításban lesz még erõsebb az átvétellel, illetve újra felveszi termékpalettájára az utasbiztosítást – idézi a közlemény Zatykó Pétert, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatóját.

A CIG Pannónia EMABIT Zrt. az MTI kérdésére közölte az átruházott állomány adatait. Eszerint kevesebb mint 3000 szerzõdõt érint a megállapodás. A szerzõdések összesített állománydíja – az éves biztosítási díj összege – mintegy 80 millió forint.

Az átruházás ellenértéke üzleti titok, azt egyik fél sem hozza nyilvánosságra.