Egy hét alatt 300 milliós kár csak a Groupamánál
2014.08.08
Az idei nyáron már megtapasztalhattuk az esõzések, viharok és villámlások erejét, és az elõrejelzések alapján az augusztus sem ígérkezik sokkal biztatóbbnak sem a nyaralók, sem a biztosítók számára. A Groupama Garancia Biztosítóhoz csak az elmúlt héten több mint 3500 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a szeszélyes idõjárás miatt, mely közel 300 millió forintos kárösszeget jelent. Az ország szinte minden régiója érintett az idõjárási viszontagságokban, de továbbra is kiemelkedõen sok bejelentést regisztrálnak a fõvárosban. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielõbbi kárrendezés érdekében, gyakran már a helyszíni szemle napján kifizeti a károkat.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhõszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a Groupama Garancia Biztosítónál országosan meghaladta a 3500 darabot, melynek kárösszege megközelíti a 300 millió forintot. Ezek a számok a tegnapi, ismét jelentõs károkat okozó özönvízszerû esõzések következtében, illetve a mai napra is elõrejelzett heves esõzések miatt a hét végéig jelentõsen nõhetnek.

Az elmúlt heti viharok, esõzések kapcsán a Groupama Garancia Biztosítóhoz a legtöbb, 436 kárbejelentés Budapestrõl érkezett, 41,5 millió forint kárértékben. Kiemelkedõen sok, 200 darabot meghaladó bejelentést regisztráltak az elmúlt héten több más megyébõl is: a Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Komárom-Esztergom, valamint Gyõr-Moson-Sopron megyékbõl érkezett kárbejelentések értéke összesítve meghaladta a 100 millió forintot.

Az általános viharkárral kapcsolatos bejelentések mellett - melyekbõl 1385 darabot regisztrált a Groupama Garancia biztosító 100 milliós kárértékben - kiemelkedõen sok, 1008 kártérítési igény érkezett a villámcsapások másodlagos hatása kapcsán is, mely az országszerte egy hét alatt regisztrált bejelentéseknek majdnem harmada, kárértéke pedig 92 millió forint volt. Ezek mellett a jégverés miatt bekövetkezett károk ugyancsak jelentõsek, hiszen az utóbbi héten 178 bejelentést regisztráltak 13 millió forintot meghaladó összértékben.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielõbbi kárrendezésért. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követõ napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság.

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, telefonon, faxon, online a www.groupamadirekt.hu „Írjon nekünk! menüponton keresztül, valamint a TeleCenter a 06 1 467 3500 telefonszámán is megtehetõk.